Saltar al contenido

Mikä on lievä hybridi? Tämän tekniikan edut

14 de junio de 2022
que motor lleva un coche mild hybrid scaled

Mikä on lievä hybridi? Autoala on täysin sitoutunut sähköistys, mutta tämä ei tarkoita, että kaikki mallit ovat täysin sähköisiä. Tänään opimme kuinka autot toimivat lievä hybriditekniikka. Tämä termi korvataan myös usein termillä kevyt hybridisaatio jompikumpi 48V hybridi.

Mikä moottori lievähybridiautossa on?

lievä hybriditekniikka, MHEV lyhenteestään se on puolivälissä polttomoottoreiden ja auton täydellisen sähköistyksen välillä. Kevyet hybridivoimansiirrot koostuvat:

  • polttomoottori
  • 48V apumoottori
  • energiaa varastoitava akku

Kuinka kevythybridivoimansiirto toimii?

Miedossa hybridivoimansiirrossa polttomoottori toimii voimanlähteenä, mutta on sidottu apu sähkömoottori joka auttaa sinua tietyissä olosuhteissa. Tällä tavalla kun moottori käynnistyy, se tekee sen tehokkaammin, koska siinä on sähkömoottorin apu. Tämä toimittaa energiaa akkuun, jotta se saavuttaa polttomoottorin silloin, kun sitä eniten tarvitaan.

Tätä akkua ei ladata kuten pistokehybrideissä, koska se käyttää energian talteenottojärjestelmää, kuten regeneratiivinen jarrutus.

Miedolla hybriditekniikalla varustetun auton edut

The miedolla hybriditekniikalla varustetuilla autoilla on useita etuja koska ne ovat lämpömoottoreiden ja täysin sähköisten mallien puolivälissä:

  • säästää polttoainetta: kiitos sähkömoottorin ja akun. Siksi sähköinen kantama kasvaa merkittävästi.
  • päästöjen vähentäminen: alhaisemman kulutuksen ansiosta niillä on liikenteen pääosaston ECO-merkki.
  • Vapautettu rekisteröintiverosta.
  • IVTM:n vähennys.
  • Pääsy vähäpäästöisille vyöhykkeille, ZBE.

On syytä mainita, että tällä hetkellä on bensiini- tai dieselkäyttöisiä miedohybridimalleja. Merkkien, kuten Audin, Fordin, BMW:n, Kian, Suzukin tai Volkswagenin, valikoimassa on tällä ekologisella tekniikalla varustettuja malleja. Haluatko tavata heidät? Sisään Clicarsillamme on laaja valikoima käytettyjä mild-hybrid-autoja.

Se saattaa kiinnostaa sinua:

Top 10 parasta mild-hybridiautoa

Maksavatko ekoautot sinisestä vyöhykkeestä?

Oliko tästä viestistä apua?