Saltar al contenido

Mitä tehdä, kun auton moottorin lämpötila nousee?

5 de diciembre de 2022
1670010106 193 Miksi auton Start Stop ei toimi

Auton lämpötilan valvonta on asia, jota meidän on aina tehtävä, riippumatta vuodenajasta, johon olemme. Jos ajoneuvomme ylikuumenee liikaa, on mahdollista, että se jättää meidät pulaan.

Seuraavaksi kerromme, mitä tehdä, kun auton lämpötila nousee, mitä vikoja siinä voi olla ja miten voit korjata ne.

Milloin auto ylikuumenee?

uusia autoja tai second hand ja tilaisuus Useimmissa nykyaikaisissa on yleensä järjestelmät, jotka estävät auton liiallisen ylikuumenemisen. Mutta vanhemmissa autoissa ei ole niin paljon suojaelementtejä, ja ne ovat alttiimpia lämpötilan muutoksille.

Auton moottorin lämpötila nousee joko pitkäaikaisen tai epäasianmukaisen käytön aikana tai kesällä, varsinkin jos asut tai ajat kuumissa paikoissa.

Mitä tehdä, jos auton lämpötila nousee?

Ensimmäinen asia ei ole paniikki. Se on korjattavissa oleva ongelma ja voi olla väliaikainen. Mutta sinun on ryhdyttävä useisiin varotoimiin, jotta et aiheuta suurta vikaa.

 • Älä sammuta autoa äkillisesti: Jotkut kuljettajat, kun he näkevät lämpömittarin nousevan, sammuttavat yhtäkkiä moottorin. Jos teet tämän, lämpötilan muutoksen vuoksi auton erilaiset elementit voivat halkeilla.
 • Sammuta ilmastointi: ilmastointijärjestelmä rasittaa moottoria. Jos sammutat sen, sen kuormitus vähenee. Jäähdytä hytti avaamalla ikkunat.
 • Siirtää lämpöä: Aktivoi lämmitys ja poistu autosta, joka onnistuu lähettämään osan lämmöstä moottoritilasta matkustamoon. Saat moottorin lämpötilan laskemaan.
 • Pelaa kaasupolkimella ja jarrulla: Jos olet paikallaan ja lämpöä on jäljellä, anna muutama pieni kaasupurske. Saat vesipumpun toimimaan paremmin. Jos näin tapahtuu sinulle ruuhkassa, älä kiihdytä äläkä käytä moottorijarrua (se, jota käytät poljinta painamalla)
 • Tarkista jäähdyttimen tuuletin: Jos lämpötila jatkaa nousuaan, voit tarkistaa auton jäähdytysnesteen tason. Jos tuuletin ei toimi, sammuta moottori, koska ongelma on siellä.

Kuinka korjata ylikuumentunut auto?

1670010106 810 Miksi auton Start Stop ei toimiYlikuumenemisen sattuessa paras tapa on pysäyttää ajoneuvo varovasti ja kutsua apua. Jos käsittelet elementtejä, kuten paisuntasäiliötä, voit saada vakavia palovammoja.

Jos haluat korjata ongelman, voit käynnistää jäähdyttimen tuulettimen.

Tee se suurella varovaisuudella. Noudata seuraavia vaiheita:

 • Tarkista, ettei vesivuotoja ole
  1. Tee silta lämpökoskettimen koskettimien välillejoka on jäähdyttimen sivulla oleva venttiili, joka kytkee puhaltimen kun lämpötila on riittävä (alle 85 astetta ei päästä virtaa läpi)
  2. Irrota kaksi kaapelia, jotka on liitetty kuhunkin liittimeen ja tuuletin käynnistyy
  3. Odota muutama minuutti ja näet kuinka lämpötila alkaa laskea tuulettimen toiminnan vuoksi
 • Täytä ja tarkista jäähdytysneste

Mikä on auton lämpökosketin?

1666824642 889 Led turvavalo autoon onko se pakollinen kuinka paljonMonet auton ylikuumenemisongelmista johtuvat lämpökoskettimesta, joka on jousella varustettu venttiili, joka vastaa moottorista jäähdyttimeen kulkevan jäähdytysnesteen määrän säätämisestä.

Auton lämpötilasta johtuvien vikojen tyypit

Mita tehda kun auton moottorin lampotila nouseeKun auto ylikuumenee, on tärkeää varmistaa, että moottori on kylmä. Sieltä lisää jäähdytysnestettä. Saatat joutua lisäämään tuotetta auton käynnistämisen jälkeen.

Näitä ohjeita noudattamalla voit laskea moottorin lämpötilaa, kunhan ongelma on johtunut edellä mainitun jäähdyttimen lämpökoskettimen viasta.

Jos ongelmat jatkuvat, sinun on soitettava hinausautoon, etkä voi jatkaa matkaasi. Saatat kohdata seuraavat ongelmat:

 • Letkun vuoto jäähdytyspiirissä
 • vesipumppu rikki

Joka tapauksessa muista, ettet pakota autoasi yli normaalin lämpötilan. Pysy rauhallisena ja noudata näitä ohjeita.

Autot Clicarsissa, tarkassa lämpötilassa

Clicarsilla emme halua sinun olevan kylmä tai kuuma, joten meillä on laaja valikoima käytettyjä ja käytettyjä autoja markkinoiden reiluimmalla hinnalla. Tutustu valikoimaamme ja valitse sinulle parhaiten sopiva Good Hand -auto!

Oliko tästä viestistä apua?