Saltar al contenido

Opi kuinka tarkistaa rengaspaineet Opi kuinka tarkistaa rengaspaineet

30 de septiembre de 2021
Opi kuinka tarkistaa rengaspaineet Opi kuinka tarkistaa rengaspaineet

Opi tarkistamaan rengaspaineet

Tarkista rengaspaineet se on avain missä tahansa autossa. Se on olennainen tekijä, joka on otettava huomioon, koska pyörät ovat ainoa auton osa, joka on aina kosketuksessa tien kanssa. Optimaalisen paineen pitäminen renkaissa on a turvallisuuskysymys Näin vältyt räjähdyksiltä, ​​mutta se vaikuttaa myös autosi kulutukseen. Jos rengaspaine ei ole oikea, käytät enemmän bensiiniä ja vuorostaan ​​enemmän rengasta, joten ilmanpaineen tarkistaminen on pakollista.

Mikä on oikea rengaspaine?

Tätä kysymystä useimmat kuljettajat kysyvät itseltään, vaikka he saapuvat huoltoasemalle ja ovat jo laitteen edessä, jolla he tarkistavat, että pyörät ovat oikein. The vastaus oikeaan paineeseen se on eri paikoissa. Joillakin autoilla on nämä tiedot ovikehyksessä. Toiset tuovat pyörien paineen huolto -oppaaseen. On myös niitä, jotka osoittavat tämän mittauksen polttoainesäiliön korkissa.

Jos et löydä autosi rengaspainetta näistä paikoista, voit viimeisenä vaihtoehtona etsiä erikoissivustoilta, joilla he pyytävät sinulta tietoja, kuten ajoneuvosi merkki ja malli, vuosi ja sylinteri kapasiteettia. Tämän seurauksena saat viitteen renkaaseesi, joka koostuu neljästä osasta. Katsotaanpa sitä esimerkiksi 215/60 R 17: llä:

 • 215: osoittaa pyörän leveyden millimetreinä
 • 60: viittaa sarjaan ja raportoi leveyden ja korkeuden välisen suhteen, joka tässä tapauksessa olisi 60%
 • R viittaa rakenteeseen, tässä tapauksessa säteittäiseen
 • 17: vanteen ulkohalkaisija tuumina

Tämä numero löytyy myös pyörän profiilista. Saatu sama, konsultointisivustoilla saat kaksi mittausta baareina ilmaistuna: ne ovat normaaleja rengaspaineita ja paineita, kun aiomme kiertää auton kuormitettuna. Samoin on tavallista, että etupyörien paine ei ole sama kuin takana, joten on tärkeää, että tarkistat kaikki tiedot huolellisesti ja otat ne huomioon täyttäessäsi tai tarkistettaessa.

Kuinka mitata rengaspaineet?

Prosessi on helppo. Voit tehdä sen huoltoasemalta tai kotoa, jos sinulla on laite paineen tarkistamiseksi. On niitä, jotka voidaan kytkeä auton tupakansytyttimeen. Kummassakin tapauksessa sinun on Mittaa paine kun auto sammui ja pysähtyi. Renkaiden on oltava kylmiä, jotta mittauksesi olisi oikea, joten älä tarkista auton painetta kilometrien jälkeen, koska tämä on tehtävä matkan alussa. Rengaspaineen tarkistamiseksi on noudatettava seuraavia vaiheita:

 1. Valitse tai ota huomioon valmistajan ilmoittama pyörien paine
 2. Poista korkit pyöristä ja aseta ne pois
 3. Kiinnitä nanometriletku pyörän nokkaan
 4. Tarkista niiden paine ja vertaa sitä valmistajan suosittelemaan paineeseen
 5. Lisää tai poista painetta tällä tarkistuksella saadun arvon mukaan
 6. Jotkut huoltoasemien koneet suorittavat tämän toiminnon jo automaattisesti, jos ilman purkaminen tai vapauttaminen ei riitä
 7. Muista laittaa korkit kaikkiin renkaisiin.

Mitä tapahtuu, jos en tarkista rengaspaineitani?

Rengaspaineen tarkistaminen kestää enintään 5 minuuttia, ja asiantuntijat suosittelevat sen tekemistä vähintään kerran kuukaudessa tai ennen pitkää matkaa. Tällä yksinkertaisella eleellä vältyt riskeiltä ja ongelmilta, jotka aiheuttavat sekä ylimääräistä että matalaa painetta. Jos renkaissa on erittäin korkea paine, ne tarttuvat huonommin ja ovat suuremmassa vaarassa räjähtää. Tämä voi vaikuttaa myös jousitukseen tai ohjaukseen.

Jos ajamme liian alhaisella rengaspaineella, auto lähettää meille todennäköisesti hälytyksen, joka näkyy auton rungossa. Alhaisessa paineessa renkaat menettävät pidon, yleensä ylikuumenevat ja voivat jopa luistaa ja räjähtää. Tämä on valtava vaara, koska voimme menettää auton hallinnan ja joutua onnettomuuteen. Tähän on lisättävä, että jos ajamme alhaisella rengaspaineella, meidän on vaikeampaa hallita autoa märällä alustalla ja saatamme kärsiä vesiliirron vaikutuksesta, jolloin rengas ei pysty poistamaan vettä ja liukumäkiä. Lisäksi liian alhaisen paineen asettaminen renkaisiin lisää renkaan kulutusta ja kulumista lisäämällä vierintävastusta.

Clicarsissa autosi on valmis toimimaan parhaissa olosuhteissa

Jos ostat auton verkossa Clicarsista, sinun ei tarvitse huolehtia mistään muusta kuin sen nauttimisesta. Käytetyt ja käytetyt autot läpäisevät markkinoiden täydellisimmän arvioinnin, joka perustuu 250 ohjauspisteeseen, jotka varmistavat, että auto on hyvässä kunnossa. Se tulee sinulle parhaissa olosuhteissa. Voit kokeilla sitä 15 päivää tai 1500 kilometriä. Ja jos et ole vakuuttunut, palautamme rahat!

Oliko tästä viestistä apua?