Saltar al contenido

Ovatko heijastavat liivit hyödyllisiä?

11 de octubre de 2021
Ovatko heijastavat liivit hyodyllisia

Ovatko heijastavat liivit hyödyllisiä?

DGT pyrkii jatkuvasti parantamaan kuljettajien turvallisuutta tiellä, ja siksi he ovat luoneet määräyksiä, jotka säätelevät ajoneuvossa pakollisia elementtejä. Kaksi merkinantokolmiota ovat yksi niistä ja myös Heijastavat liivit hyvä näkyvyys.

Turvallisuus ratissa on myös etusijalla, ja siksi Clicarsilta aiomme selittää sinulle, miksi on niin hyödyllistä ottaa heidät mukaan.

Mitä ne ovat?

The Heijastavat liivit Ne ovat olennainen osa passiivista turvallisuutta, koska ne auttavat meitä välttämään uusia komplikaatioita onnettomuuden tai rikkoutumisen jälkeen ja lisäävät siten turvallisuutta.

Sen suunnittelussa keskitytään parantamaan sitä käyttävien näkyvyyttä jopa 150 metrin päässä yöllä tai päivänvalossa. Niiden on oltava punaisia, keltaisia ​​tai oransseja ja niissä on oltava vähintään kaksi noin 5 senttimetrin heijastavaa nauhaa.

Niiden on myös oltava hyväksyttyjä ja sertifioituja eurooppalaisen standardin EN-471 mukaisesti käytettäväksi matkailussa ja teollisuusajoneuvoissa.

Milloin käyttää niitä?

Käyttö heijastava liivi Se on pakollinen, kun se on ajoneuvon ulkopuolella, joko tiellä tai esikaupunkien välissä ja riippumatta siitä, miksi ajoneuvon sisätilat on jätetty (rikkoutumisen tai onnettomuuden vuoksi). Jos esimerkiksi joudumme jättämään auton talveen ketjujen päälle, olisi myös pakko käyttää heijastavaa liiviä. Siksi, kuten olemme sanoneet, jostain syystä, jos poistumme ajoneuvon sisätilasta, meidän on tehtävä se sen ollessa päällä.

Sen pakollinen luonne sisältyy 23. tammikuuta 2004 annettuihin liikennesääntöihin, ja jos sitä ei käytetä asianmukaisesti, kuljettajaa uhkaa jopa 200 euron taloudellinen rangaistus (tosin ilman peruutusta ajokortista).

Kuinka monta sinun on otettava?

Määräykset säätelevät, että vaurioituneen tai vaurioituneen ajoneuvon jättävien henkilöiden on kuljetettava heijastava liivi hyväksytty riippumatta siitä, kuinka monta paikkaa autossamme on. Tästä syystä on suositeltavaa kuljettaa yksi kullekin matkustajalle, koska jos ei, tarvittaessa ihmisten, joilla ei ole sitä, on pysyttävä sisällä. Ainoa poikkeus sääntöön on, että auto, jossa he ovat, on tupakoiva, tulessa tai matkustajien kohtaama äärimmäinen sää, jolloin liivin käytön puuttumista ei oteta huomioon.

Missä niitä pitää?

Ottaen huomioon, että se on pakollinen käyttää, kun poistut ajoneuvosta, on suositeltavaa kuljettaa vähintään heijastava liivi kuljettajan vieressä, lähellä ja helposti saavutettavissa. Käsinekotelo, istuimen takana oleva tasku, ovien pohja tai ontelo olisi ihanteellinen paikka. Tavaratila tai varapyöräkaivo on huono vaihtoehto, koska sinun on muistettava, että sen kantaminen on pakollista heti, kun nouset autosta.

Oliko tästä viestistä apua?