Saltar al contenido

Pysäköinti liikuntarajoitteisille: missä ne ovat ja niiden käytön vaatimukset

2 de diciembre de 2021
Pysakointi liikuntarajoitteisille missa ne ovat ja niiden kayton vaatimukset

Liikuntarajoitteisille, vammaisille tai toiminnallisesti monimuotoisille henkilöille on varattu pysäköintipaikkoja. Nämä tilat pyrkivät parantamaan saavutettavuuttaan kaupungeissa tai kaikenlaisissa tapahtumapaikoissa.

Vammaispysäköinnin käyttämiseksi sinun tulee täyttää joukko vaatimuksia, jotka ovat perusteltuja pysäköintikortilla, sinisen värinen, jonka täytyy loistaa näkyvässä osassa autoa.

Tässä postauksessa kerromme, kuka sen voi saada, miten pyyntösi käsitellään ja mistä löydät vammaisten parkkipaikat.

Millaisia ​​invaparkkipaikat ovat?

Jokainen itsehallintoalue päättää vammaisten pysäköintipaikoista, mutta niin yksityiselle kuin julkisellekin pysäköinnille on asetettu vähimmäisvaatimukset.

  • Jokainen neliö on merkittävä kansainvälisellä pyörätuolissa olevan henkilön symbolilla ja pystysuoralla kyltillä, jos se on kadun parkkipaikka
  • Aukioiden tulee sijaita sisäänkäyntien tai jalankulkuteiden läheisyydessä
  • Maksutapojen, sekä yksityisessä että maanalaisessa parkkipaikassa ja katupysäköinnissä, tulee olla käyttäjälle esteettömällä korkeudella 100-140 senttimetriä maasta.
  • Vammaisten tilat ovat tavallista pysäköintialuetta suuremmat. Niiden pituus on 5 metriä, leveys vähintään 2 metriä; ja niiden sivun on oltava vähintään 1,5 metriä

Kuinka löytää parkkipaikkoja vammaisille?

Vammaisille pysäköintipaikkoja ei ole vaikea löytää, koska Laki edellyttää, että jokaista 40 paikkaa kohden on yksi liikuntarajoitteisille tarkoitettu henkilö.

Opasta vammaisten paikkojen löytämiseksi ei ole, vaikka on sovelluksia, kuten Disabled park jotka ovat käyttäjien itsensä yhteistyöllä koonneet tämäntyyppisiä pysäköintialueita.

Kuinka saada kortti pysäköimään tilaan?

Jotta voit hakea korttia, joka sallii pysäköinnin liikuntarajoitteisille henkilöille varatuilla alueilla, sinun on noudatettava seuraavia vaiheita:

  • Todista, että sinulla on vähintään 33 %:n vamma ja oikeuttaa liikuntarajoitteisuuden asteikon. Tarvitset kaksi asiakirjaa, jotka hankitaan asuinkunnan kaupungintalosta
  • Se pitäisi muistaa sininen kortti, jolla voit pysäköidä invaparkkipaikoille, on henkilökohtainen eikä sitä voi siirtää ja sen väärinkäytöstä seuraa rangaistus
  • Näillä asiakirjoilla voit pysäköidä, ei vain vammaisten pysäköintialueille, vaan lastaus- ja purkualueille, asuinvihreälle tai siniselle ORA-alueelle

Voinko varata paikan vammaisille?

Jos vaatimukset täyttyvät ja sinulla on vammaisten pysäköintikortti, voit varata paikan henkilökohtaiseen käyttöön pysäköidäksesi autosi lähelle kotia tai työpaikkaa.

Ehdot riippuvat kunnasta, mutta joka tapauksessa on todistettava, että kaikki asiakirjat ovat kunnossa. Kun yksi paikoista on myönnetty, kunnan tulee maalata se ja merkitä se auton rekisterikilvellä. Tämä takaa, että neliö kuuluu yhdelle henkilölle.

Muita hyödyllisiä tietoja vammaisille kuljettajille

Vammaisten pysäköintipaikan hakemista koskevien tietojen lisäksi Clicarsissa olemme kertoneet muissa postauksissa, kuinka saada alennuksia vammaisten kuljettajien auton ostosta.

Oliko tästä viestistä apua?