The Seat Leonin neljännen sukupolven Se on ollut markkinoilla noin puolitoista vuotta. Esittelyhetkellä mekaaninen valikoima ei ollut kovin laaja, vaikka tämä on yleistä käytännössä kaikissa uusissa autoissa. Kuukaudet kuitenkin kuluivat ja yllätyimme siitä, että dieseliä voi tilata vain 116 hv:n 2.0 TDI:hen manuaalivaihteistolla ja samaa lohkoa 150 hv:n versiona yksinomaan DSG-vaihteistolla.

Se kiinnitti huomiomme, koska 150 hv:n TDI-dieselvaihtoehto manuaalivaihteistolla oli ollut melko kysytty edellisessä sukupolvessa ja ymmärsimme, että se voi jatkossakin olla kiinnostava monille asiakkaille. Nyt, vuoden 2022 saapuessa, Seat näyttää miettineen sitä uudelleen ja tämä mekaaninen vaihtoehto on jo tarjolla Martorell Compactissa.

Jos menemme Seat Spainin konfiguraattoriin, meidän on mentävä Seat León FR:ään löytääksemme mekaaninen versio, johon viittaamme. Nimenomaan FR ja FR «L». On järkeä, että sitä ei tarjota ylellisemmässä ja mukavammassa Xcellencessä, jossa 150 hv:n 2.0 TDI on aina yhdistetty seitsemänvaihteiseen DSG-laatikkoon.

Seat Leon -suunnittelun vertailu

Katsomme hintoja ja näemme, että «vain» FR-viimeistelyssä tällä vaihtoehdolla on a korko 28 140 euroa, nousee suosituimmassa FR L:ssä 28 340 euroon. Meidän on kuitenkin tehtävä tilannekatsaus ja katsottava, kompensoiko dieselmekaniikka meitä todella bensiinin suhteen, koska ero 1.5 TSI:ään on 150 CV on 2440 euroa.

«1.5 TSI 150 CV -käsikirjan kokemuksen ja monien testien perusteella tiedämme, että se on hyvin vähän janoinen mekaanikko.»

FR «L» -viimeistely lisää peruutuskameran, automaattisen pysäköintiavustimen, etupysäköintitutkat ja ennakoivan mukautuvan vakionopeudensäätimen normaaliin FR:ään vain 200 eurolla.

Jo sanottuna, jos jatkamme versioiden katselua ja haluamme tähän FR-viimeistelyyn DGT Eco -merkillä varustetun lievän hybridivaihtoehdon, 1,5 eTSI 150 CV:n (pakollisen DSG:n kanssa) hinta on 29 340 euroa. Tai mikä on sama, 1 200 euroa enemmän kuin tässä artikkelissa oleva dieselvaihtoehto ja 3 600 euroa kalliimpi kuin 150 manuaalisen CV:n 1,5 TSI (tarra C).

Side Seat Leon 2020