Saltar al contenido

Täydellinen opas auton ostamiseen ilman henkilötodistusta ja ajoneuvon siirtoja

1 de junio de 2023
1685647343 Taydellinen opas auton ostamiseen ilman henkilotodistusta ja ajoneuvon siirtoja

Tässä Clicars-viestissä Kerromme sinulle yksityiskohtaisesti kuinka ostaa auto ilman henkilötodistusta ja mitä tehdä erilaisissa ajoneuvon omistamista koskevissa tilanteissa.

Tutustumme myös laillisiin vaatimuksiin, noudatettaviin vaiheisiin ja tarvittaviin asiakirjoihin, jotta auton osto tai siirto voidaan tehdä turvallisesti ja laillisesti. Liity meihin saadaksesi kaikki tiedot ostaa auto ilman henkilötodistusta.

Voitko ostaa auton ilman henkilötodistusta?

Ensimmäinen asia, jonka sinun pitäisi tietää, on, että jokaisella menettelyllä, josta kerromme, on menettelytapansa. Myynti ei ole sama asia kuin nimenmuutos, mukaan Se on auto, jolla ei ole henkilöllisyystodistusta tai henkilöllisyystodistus vanhentunut.

Voitko ostaa a auto ilman henkilöllisyystodistusta? Vastaus on Trafficin mukaan kielteinen, koska asiakirjalla ei ole mahdollista tunnistaa laillisesti. Samoin kun on kyse papereiden laillistamisesta, vanhentunut DNI estää teon tekemisen.

DNI otetaan huomioon sekä ostajan että myyjän tapauksessa. Liikenteessä he voivat keskeyttää prosessin tässä tilanteessa. Riippuen henkilöstä, joka sinua palvelee, voit uusia DNI:n samanaikaisesti.

Jos et voi suorittaa molempia toimenpiteitä samanaikaisesti, sinun on mentävä poliisiasemalle uusimaan henkilöllisyystodistus. Voit yrittää lähteä samana päivänä, vaikka vaarana on, ettei väliä ole. Jos sinulla ei ole kiirettä toimenpiteen suorittamiseen, varaa aika.

Toinen tapa ostaa auto ilman henkilötodistusta on käyttää passia.

Mitä tapahtuu, jos ostan auton jonkun muun nimiin?

Auton voi ostaa jonkun muun nimiin. Tätä varten on täytettävä joukko vaatimuksia. Tätä kutsutaan ostamiseksi kolmansien osapuolten puolesta. Sitä käytetään usein, jotta ostajat voivat saada paremman hinnan ostaessaan uutta autoa tai kierrätetty ja tilaisuus.

Tässä toiminnassa on kuitenkin otettava huomioon riskit ja hyödyt. Yksi tärkeimmistä «eduista» on se, että ostaja voi säästää rahaa. Niin, ostajan ei tarvitse maksaa veroja ja rekisteröintikuluja jotka koskevat auton ostoa. Samoin ostaja voi säästää aikaa olemalla käsittelemättä byrokratiaa.

Riskien osalta autojen ostaminen kolmansilta osapuolilta ei takaa auton laadukkuutta. Vastaavasti ostajalla ei ole mahdollisuutta saada rahojaan takaisin, jos ajoneuvo on huono sijoitus.

Kuinka laittaa auto nimelleni ilman papereita?

Haluatko siirtää a käytetty ja käytetty auto ilman omistajan henkilötodistusta? Tämä voi tapahtua sinulle, jos sinulla ei ole myyjän asiakirjoja tai et pääse käsiksi asiakirjoihin. Vaikka sinun on muistettava, että DGT voi todistaa omistusoikeuden myyjälle. On olemassa erikoispalveluita, jotka ratkaisevat tämäntyyppiset menettelyt.

ostaa auto jonkun toisen nimiin

Mitä tapahtuu, jos minulla on auto, joka ei ole minun nimissäni?

Saattaa käydä niin, että sinulla on tai ajat autoa, joka ei ole sinun nimissäsi. Jos se on sukulainen, sinulla ei ole ongelmia niin kauan kuin he laittavat sinut vakuutukseen. Jos omistajanvaihtoa ei kuitenkaan tehdä auton oston yhteydessä, rikot lakia.

Koska jos omistaja jatkaa myyjänä, se on jatkossakin se, joka maksaa esim. Moottoriajoneuvojen vero; se, joka saa uuden auton sakot tai se, jonka on varmistettava, että autovakuutus on kunnossa.

Lisäksi se on myyjä ja omistaja hallinnon silmissä, se, jolle määrätään seuraamuksia onnettomuuksista tai kolmansille osapuolille aiheutuneista vahingoistaellei se osoita, että hän ei ollut onnettomuuden kuljettajana.

Mitä papereita tarvitaan auton siirtoon?

Jos aiot siirtää a käytetty ja käytetty autoteemme nopeasti yhteenvedon tarvitsemistasi menettelyistä ja maksuista suorittaaksesi toimenpiteen loppuun:

  • Omistajan muutospyyntölomake: jossa näkyvät myyjän tiedot, ostajan tiedot, tiedot autosta, sovittu hinta ja molempien osapuolten allekirjoitus
  • Ostosopimusta täydentävät asiakirjat: valokopio DNI:stä, kopio käyttöluvasta, kopio auton teknisestä asiakirjasta, kopio tai todiste voimassa olevasta ITV:stä ja kuitti tai kopio käyttöverosta
  • Varainsiirtovero: Voit maksaa verkossa tai joissakin pankeissa. Sinulla on 30 arkipäivää, laskettuna myyntisopimuksessa ilmoitetusta päivämäärästä.
  • Käyttöluvan saaminen: kaikkien aiemmin mainittujen asiakirjojen kanssa

Osta autosi Clicarsista

Jos haluat saada neuvoja koko ostoprosessin ajan käytetty ja käytetty auto, Clicarsissa sinulla on käytössäsi suuri joukko asiantuntijoita, jotka opastavat sinua löytämään unelmiesi ajoneuvon. Tutustu valikoimaamme ja valitse vaihtoehto, joka vakuuttaa sinut eniten!

Oliko tästä viestistä apua?