Tämä prototyyppi, jonka näemme, on Toyota GR GT3 -konsepti, ajoneuvo, joka Toyotan sanoin on suunniteltu asiakaskilpailuun. Se esiteltiin muutama päivä sitten Tokio-halli, sekä muut brändin uutuudet, kuten vaikuttava GRMN Yaris, josta kerromme kaikki yksityiskohdat täällä.

Japanilainen valmistaja jatkaa aikomuksensa osoittamista kilpailumaailmassa ja on läsnä monissa eri kategorioissa. He taistelevat voitoista ja titteleistä WRC, Dakar ja WEC (vastus), soveltamalla myöhemmin monia näistä ratkaisuista ja katuajoneuvoissa kerätystä tiedosta.

Mitä tulee Toyota GR GT3 -konseptiin, se on esimakua tulevasta kilpa-autosta. He vakuuttavat itse yhtiöltä, että Toyota Gazoo Racingin (Toyotan urheiludivisioona) suunnitelmissa on sitoutua «nopeuttaa entisestään asiakkaiden moottoriurheilutoimintaa tehdäkseen moottoriurheilun maailmasta kestävän”.

Toyota GR GT3 Concept takana

Tällä tavalla, ja vaikka TGR ei ole toimittanut teknisiä yksityiskohtia, se näyttää enemmän kuin ilmeiseltä lopullisessa ajoneuvossa on jonkinlainen sähköistys. Emme tiedä, onko kyseessä perinteinen hybridi tai mitä ratkaisua se käyttää, mutta on selvää, että jotain tämän tyylistä tekniikkaa sovelletaan malliin.

Toisaalta he muistuttavat meitä siitä kuten he tekivät jo GR Yarisissa, sen sijaan, että sarjatuotantoautoja mukautetaan, jotta niitä myöhemmin muutetaan kokonaan ja mukautetaan kilpailuun, strategia eroaa muiden valmistajien strategiasta. He käyttävät sekä katu- että kilpa-autojen keräämiä tietoja, ruokkien toisiaan ja saavuttaen näin parannuksia molemmilla aloilla.

Se, että se pääsee suoraan kaduille, on hyvin monimutkaista, mutta mahdotonta?

Mitä tulee hänen epäilykseensä saapuminen kaduille, näemme Toyotan olevan erittäin vaikeaa tuoda tämän tyylistä superautoa markkinoillemme. Kuitenkin, kuten olemme aiemmin huomauttaneet, teknologia tavalla tai toisella se päätyy siirtymään ajoneuvoihin, joita kuka tahansa meistä voi ostaa jälleenmyyjältä.

Joka tapauksessa älkäämme unohtako, että Toyota on sekoittanut mahdollisuus käynnistää korkean suorituskyvyn auto Supran yläpuolella… Mitä lopulta tapahtuu? Vain he tietävät.

Lähde – Toyota