Saltar al contenido

Uusi rekisteröintivero, mitä se vaikuttaa meihin ja mistä se koostuu?

10 de febrero de 2022
Auton WLTP paastokierto mika se on ja mika on sen saato

Vuosi 2022 on saapunut täynnä muutoksia autoteollisuudelle ja autoteollisuudelle Uusi rekisteröintivero se ei olisi ollut vähemmän. Asiantuntijoiden mukaan uuden veron käyttöönoton myötä uudet autot kallistuvat keskimäärin noin 1000 euroa. Toimenpide ei ole uusi, se hyväksyttiin vuonna 2020, mutta pandemian sekä mikrosiru- ja puolijohdekriisin vuoksi hallitus päätti lamauttaa sen vuoteen 2022 asti.


The rekisteröintivero Se on vero, joka on maksettava uutta autoa ostettaessa ja joka vaihtelee auton mukaan CO2-päästöt kyseisestä mallista; Kuten selitimme sinulle muutama päivä sitten, jälleenmyyjä voi käsitellä sen itse tai voit tehdä sen itse.

Päivityksen myötä osat rekisteröintivero 2022 ne ovat tiukempia ja todellisempia, koska ne on laskettu WLTP-protokollan perusteella, mutta tämä merkitsee uusien autojen hinnannousua noin 1000 eurolla.

Miten rekisteröintivero lasketaan?

Uusi rekisteröintivero, joka tuli voimaan 1.1.2022, on päivittänyt päästöosuudet viraston tietoihin. WLTP-protokollasijaan NEDC. Tämä toimenpide tarkoittaa, että monet mallit joutuvat korottamaan hintojaan, koska ne eivät ole enää vapautettuja maksuista.

Nämä ovat uudet rekisteröintiveron päästöalueet:

CO2-päästöt rekisteröintivero
Jopa 120g/km CO2 0 % vapautettu
121-159 g/km CO2 4,75 %
160-199 g/km CO2 9,75 %
Yli 200g/km CO2 14,75 %

Nämä tiedot edustavat uusien autojen hintojen nousua jopa 40 %, mikä voi johtaa jopa 100 000 rekisteröinnin menetys. Viime tammikuun 1. päivään asti uudet mallit, joiden päästöt ovat enintään 144 g/km, olivat vapautettuja, joten tämä tieveropäivitys vaikuttaa moniin kuljettajiin; jopa ne, jotka tilasivat autonsa vuoden 2021 viimeisten kuukausien aikana ja saavat sen näinä viikkoina.

Missä tapauksissa rekisteröintiverovapautusta voi hakea?

120 g/km CO2 rekisteröivien mallien lisäksi he voivat hakea vapautusta verosta ajoneuvot liikuntarajoitteisille henkilöilletavarankuljetukseen tarkoitetut ajoneuvot, puolustusvoimien ja valtion turvajoukkojen ajoneuvot, taksit, vuokraus tai autokoulut.

On tärkeää muistaa, että uusi rekisteröintivero maksetaan vain ostaessasi auton ensimmäistä kertaa, joten voit valita napsautuksia ja ajaa a käytetty ja käytetty auto, sertifioitu ja kaikilla haluamillasi laitteilla. Lisäksi sinun ei tarvitse odottaa, että pääset ratin taakse. Valitse ja me viemme sen sinulle!

Oliko tästä viestistä apua?