Saltar al contenido

Vaihteisto rikki, mitä tapahtuu ja kuinka paljon sen korjaaminen maksaa?

15 de septiembre de 2022
coche automatico scaled

The vaihdelaatikko auto on yksi kalleimmista elementeistä moottorilohkon ohella. Se on vastuussa pyörien liikkeestä voimansiirron kautta saavuttavan voiman ansiosta. Samoin vaihdelaatikko koostuu kotelosta ja sarjasta vaihteita, jotka saavat ajoneuvon liikkumaan. Mistä tiedät milloin vaihdelaatikko on rikki?

Tämän toiminnon lisäksi vaihteiston avulla voit vaihtaa vaihteita ja jopa asettaa sen vapaalle tai pysäköidä sen. Siksi, jos käytämme vaihdevipua, kytkintä ja siten vaihteistoa oikein, saamme paremman ja paremman ajokykyä.

Mitä tapahtuu, jos vaihdelaatikko hajoaa?

Ajan kuluessa ja tämän elementin jatkuvan käytön myötä se voi hajota, varsinkin jos emme ole varovaisia. On olemassa useita merkkejä, jotka voivat viitata siihen, että vaihdelaatikko on rikki tai rikkoutuu hyvin pian. Että kyllä, vaihdelaatikon viat ne ovat erilaisia, onko se manuaalinen vai automaattinen.

Vikoja manuaalivaihteistoissa

  • Vaikeus päästä sisään tai vaihtaa vaihteita.
  • Ääni tai naarmu vaihteen vaihdon aikana.
  • Tukos vaihteeseen astuttaessa.

Vikoja automaattivaihteistoissa

  • Vaihteen luisto.
  • Kiihtyvyys ei riitä.
  • Se ei vaihda vaihdetta.

Paljonko vaihteiston vaihto maksaa?

On tärkeää huomata, että vaihteistot, riippumatta siitä ovatko ne manuaalisia vai automaattisia, eivät yleensä hajoa, juuri niin. Useimmissa ajoneuvoissa se kestää koko ajan mallielämää. Jos jostain syystä sinun on korjattava tai vaihdettava vaihdelaatikko, sinun tulee tietää, että se ei ole erityisen halpa korjaus.

Osien ja työn hinta voi helposti ylittää 1500 euroa, mutta kaikki riippuu kyseisestä automallista. Se riippuu kuitenkin myös valitusta työpajasta. RACE:n mukaan manuaalivaihteiston korjaus tai vaihto voi olla noin 4 600 euroa, vaikka se voidaan vaihtaa myös käytettyyn ja hinnat voivat nousta 2 000 euroon.

Jos vaihteisto on automaattinen, korjaus tai vaihto voi olla melkein 8000 euroa.

Kauanko rikkinäisen vaihteiston vaihto kestää?

Rikkoutuneen vaihteiston vaihtaminen ei ole niin helppoa kuin miltä näyttää. Ensin sinun on tunnistettava vika ja jos se on lopulta vaihdelaatikko, sinun on aloitettava purkaminen. Automallista riippuen se voi kestää muutaman neljä tai kuusi tuntia purkaa se kokonaan. Jos kyseessä on vaihto, voisit seuraavana päivänä saada auton valmiiksi, mutta jos joudut avaamaan vaihteiston ja korjaamaan sen, on mahdollista, että aika vie noin yhden viikko tai kaksi, kaikki riippuu varaosista ja saatavuudesta.

Jos autossasi on rikki vaihdelaatikko, suosittelemme vaihtamaan autosi. Korjauksen hinnalla ja vähän muulla voit nauttia a käytetty manuaalinen auto halvemmalla kuin luulet. Tietenkin toimitamme sen sinulle täysin tarkistettuna, eikä sinun tarvitse huolehtia mistään. Meillä on myös saatavilla napsautuksia käytetyt automaattiset autot. Miten?

Oliko tästä viestistä apua?