Saltar al contenido

Vinkkejä ja temppuja kaasun säästämiseen

20 de abril de 2023
Vinkkeja ja temppuja kaasun saastamiseen

Kuljettajat ajattelevat, että yleisin tapa säästää polttoainetta on tankkaus halpa bensa. Totuus on, että ajoneuvon loppukulutus riippuu suoritettavasta ajotyypistä, auton painosta, ilmastointilaitteesta tai käytetystä välityssuhteesta. Tutustu kuinka säästää kaasua sarjalla temppuja.

Säädä rengaspainetta säästääksesi kaasua

Rengaspaineet on säädettävä valmistajan suosittelemiin paineisiin, jotta a Tehokas ajo. Paine on mukautettava, mikäli valmistaja niin ilmoittaa, ympäristön olosuhteisiin (yleensä enemmän painetta erittäin alhaisissa lämpötiloissa).

Ajaminen 0,5 baaria suositeltua alhaisemmalla paineella merkitsee 2 %:n lisäystä kaupunkialueilla ja 4 %:lla taajamissa.

Säästä bensiiniä säätämällä ajoneuvosi painoa

Ajoneuvon paino on ratkaiseva tekijä polttoaineenkulutuksen optimoinnissa. Tämä temppu säästää kaasua koostuu painon säätämisestä kunkin matkan tarpeiden mukaan. Esimerkiksi 100 kg enemmän ajaminen lisää polttoaineenkulutusta jopa 6 %.

Jos on tarvetta kantaa liikaa painoa, tämä kuorma tulisi mieluiten sijoittaa tavaratilaan. Painonjako voidaan tehdä myös tavaratilan ja matkustamon välillä. Jälkimmäisessä paikassa kuorma on sijoitettava oikein, jotta vältetään vaarat ajon aikana.

Sammuta moottori, jos pysähdyt yli minuutiksi

Pitkät yli minuutin pysähdykset lisäävät polttoaineen kulutusta, jos moottoria ei sammuteta. Tyhjäkäyntimoottorit kuluttavat noin 0,5-0,7 litraa tunnissa, vaikka kulutusmittari näyttää 0,0 litraa/100 km, mikä on pitkällä aikavälillä merkittävää.

Tässä mielessä monissa ajoneuvoissa on start/stop-järjestelmä joka havaitsee auton seisomisen muutaman sekunnin ajan ja sammuttaa moottorin. Hieman yli 5 vuotta vanhoissa ajoneuvoissa ei yleensä ole tätä polttoaineensäästöjärjestelmää, joten kuljettajien on sammutettava moottori manuaalisesti.

Suunnittele matka välttääksesi pidätyksiä

The matkan suunnittelu ruuhka-aikaan tai lähtö- ja saapumisoperaatioiden aikana loma-aikoina merkitsee huomattavia polttoainesäästöjä. Säästöjä ei saavuteta pelkästään suunnittelemalla lyhin reitti, vaan myös välttämällä pidätyksiä. Esimerkiksi matkan pidentäminen noin 10 minuutilla merkitsee polttoaineen lisäystä noin 15 %.

Säädä nopeutta kaasun säästämiseksi

Polttoaineenkulutuksella on paljon tekemistä ajotavan kanssa. Kuljettajat, jotka pitävät tasaisen nopeuden (välttävät jarruttamista, kiihdytystä tai vaihtamista, jos liikenne ei sitä vaadi), säästävät huomattavasti. Se tarkoittaa myös pienempää kulutusta, kun nostat jalkasi kaasupolkimelta suurilla nopeuksilla, jos aiot käyttää poistumista tai hidastaa nopeutta tietyllä etäisyydellä. Moottori käy joutokäynnillä, joten kulutus on käytännössä nolla: noin 0,5-0,7 litraa tunnissa.

muut kaasunsäästövinkkejä ajon aikana on painettava kaasu- ja jarrupoljinta kevyesti, älä pidennä suuria vaihteita, jos se ei ole välttämätöntä ja vältä kiihdytystä alamäissä, vaan käytä ajoneuvon hitautta.

vinkkejä kaasun säästämiseen

Optimoi vaihteet moottorin kierrosten mukaan

Vaihteenvaihto voidaan optimoida niin, että se säästää mahdollisimman paljon polttoainetta. Ajoneuvot kuluttavat vähemmän, jos ne pyörivät alhaisilla kierroksilla, mikä saavutetaan lisäämällä vaihteita. Tämä voidaan saavuttaa maantiellä 5. ja 6. välisellä välityssuhteella (jos ajoneuvossa on 5. – 6. vaihde) aina kun mahdollista. Kaupungissa se on monimutkaisempaa, koska mitä suurempi vaihde, sitä suurempi moottorin teho (nopeus). A Tehokas ajo olisi käyttää kolmatta ja neljättä, kunhan nopeusrajoituksia noudatetaan.

Diesel- ja bensiinimoottorit eivät optimoi vaihteita samalla tavalla. Dieselautoissa vaihde on vaihdettava, jos kierrosnopeus ylittää 1500 tai 2000 rpm, kun taas bensiiniautoissa suositellaan 2000-2500 rpm.

Hyödynnä alamäkiä ja optimoi nousut

Laskeutumiset ovat täydellinen aika säästää polttoainetta. Ajoneuvot liikkuvat näissä tapauksissa inertialla, joten moottori käy joutokäynnillä. Laskeutumisissa voit myös lisätä vaihdetta, jolloin ajoneuvon kierrokset laskevat.

Nousut merkitsevät suurempaa kulutusta, koska kuljettajan täytyy painaa kaasupoljinta ja moottorin kierrokset kasvavat. Hyvä tekniikkaa polttoaineen säästämiseksi sen on kiihdytettävä tasaisesti astumatta kokonaan milloin tahansa.

Ohjaa auton ilmastointia

Ilmastointi tai lämmitys lisäävät polttoaineen kulutusta ajon aikana, mitä lisää entisestään matkustamon lämpötilan liiallinen alentaminen kesällä tai nostaminen talvella. Ajoneuvon sisälämpötilan suositellaan olevan 21-23 astetta ympäri vuoden.

muu vihje bensa säästämiseksi auton ilmastoinnin kanssa on odotettava muutama sekunti, että moottori lämpenee talvella, mikä siirtyy moottoriin: auto toimii vähemmän lämmittämällä ilmaa. Keväällä ja kesällä on mahdollista säästää bensiiniä avaamalla ikkuna, vaikkakin vain kaupunkiympäristössä, koska suurilla nopeuksilla ajoneuvo menettää aerodynamiikan.

Oliko tästä viestistä apua?