Saltar al contenido

Barcelonan vähäpäästöinen vyöhyke, kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

8 de febrero de 2023
Barcelonan vahapaastoinen vyohyke kaikki mita sinun tarvitsee tietaa

Barcelona ja Madrid olivat tähän asti ainoat Vähäpäästöiset vyöhykkeet tunnetaan myös nimellä LEZ rajoitetulla pääsyllä. Uusi ilmastonmuutos- ja energiasiirtymälaki velvoittaa yli 50 000 asukkaan kaupungit luomaan yhden näistä vyöhykkeistä kunnallisesti, mutta tänään aiomme keskittyä Barcelonan vähäpäästöinen vyöhyke.

The Barcelonan LEZ Sen pinta-ala on 95 neliökilometriä ja sen tavoitteena on rajoittaa saastuttavimpien ajoneuvojen pääsyä ja liikkumista ilmanlaadun parantamiseksi. On muistettava, että Barcelonan vähäpäästöinen vyöhyke otettiin käyttöön 1.1.2020.

Tämä suojeltu vyöhyke sisältää Barcelonan kaupungin, lukuun ottamatta Zona Francaa ja Vallvidreran, Tibidabon ja les Planesin alueita, sekä Daltin ja Litoralin kehäteitä ympäröivät kunnat, kuten Sant Adriá de Besòs, L’Hospitalet de Llobregat ja osa Esplugues de Llobregat ja Cornellà de Llobregat.

On tärkeää huomata, että kaikki tiet on viitoitettu ja kuljettajat näkevät aina saapuvat ajoneuvot sekä niiden aikataulut.

Mitkä autot voivat ajaa Barcelonan vähäpäästöisellä vyöhykkeellä vuonna 2023?

Toistaiseksi päästörajat pysyvät ennallaan, joten dieselin tulee täyttää määräykset euroa 4 ja bensiini määräysten mukaisesti Euro 3. Kuitenkin 1. heinäkuuta alkaen uudet aikarajoitukset ovat voimassa, mutta siihen asti Barcelonan ZBE on rajoitettu maanantaista perjantaihin klo 7.00-20.00..

Lisäksi henkilöautot, moottoripyörät ja mopot eivät saa liikkua Barcelonan vähäpäästöisellä vyöhykkeellä ei ympäristömerkkiä. Muistamme, että ne ovat ennen Euro 3 -määräyksiä, bensiini ennen vuotta 2000 ja diesel ennen Euro 4 -standardia, rekisteröity ennen vuotta 2005. Tämä tarkoittaa, että ajoneuvot, joissa ei ole ympäristömerkkiä, voivat liikkua Barcelonan LEZ-alueella maanantaista perjantaihin klo 20.01-6.59 sekä pyhäpäivinä ja viikonloppuisin.

Saako Barcelonan vähäpäästöisen alueen noudattamatta jättämisestä sakkoja?

Barcelonan ZBE:n noudattamatta jättämisestä voidaan saada sakkoja. Rangaistukset jaetaan lieviin, vakaviin ja erittäin vakaviin rangaistuksiin. Kenen määrät ovat välillä 100 ja 1803 euroa.

Jos et halua ottaa riskiä saada sakot siitä, että sinulla on auto ilman tarraa, suosittelemme vaihtamaan autoa. Voit tietää kaiken Käytettyjä autoja toimitetulla Barcelonassa.

Oliko tästä viestistä apua?