Saltar al contenido

Eurooppa tulee olemaan johtavassa asemassa sähköautojen akkujen valmistuksessa

5 de marzo de 2022
Kierrata auto miten ja miksi se tehdaan

Tänään kerromme Clicarsissa, kuinka Eurooppa aikoo tulla yhdeksi tärkeimmistä lippulaivoista sähköautojen akkujen valmistus se tarkoittaa. Viime viikkoina Volkswagen ja Bosch ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on luoda yhteinen yritys, joka etsii parhaita teollisia ratkaisuja valmistaa sähköautojen akkuja.

Lisäksi tämä start-up yritys auttaa akkukennojen valmistajia laajentamaan ja jopa ylläpitämään tuotantoaan. Uusi Volkswagenin ja Boschin sähköautojen akkuyhtiö Se otetaan käyttöön tämän vuoden 2022 lopussa ja vastaa, kuten he ovat julkistaneet, «Euroopassa sijaitsevien akkukennojen tehtaiden varustamisesta».

Euroopalla on suuri teollinen potentiaali, joten sen on kyettävä toimittamaan itse itsensä ja selviytymään akun kysyntä ennen autoteollisuuden sähköistyksen laajentumista.

Sähköautojen akut, Euroopan teollisuuden uusi suunta

Thomas Schmall, Volkswagen-konsernin teknologiajohtaja, on vakuuttanut, että «Euroopalla on ainutlaatuinen mahdollisuus tulla globaaliksi akkuvoimaksi tulevina vuosina». Boschin ja Volkswagenin allekirjoittaman sopimuksen tavoitteena on rakentaa täydellinen toimitusketju «Euroopassa valmistettua sähköistä liikkuvuutta varten». Tällä tavoin riippuvuutta Aasian markkinoista voitaisiin vähentää ja nykyistä mikrosiru- ja puolijohdekriisi.


wltp-protokollaSopimuksen suunnitelmat ovat kunnianhimoisia ja vuoteen 2030 mennessä odotetaan jopa kuusi akkutehdasta Euroopassa. Vaikka ensimmäiset tehtaat avataan Saksassa ja Ruotsissa, on tärkeää seurata tarkasti, mitä Espanjassa tapahtuu.


Jotkut lähteet väittävät, että kasvi Volkswagen-konserni on Martorellissa, Barcelonassa, tulee sähköautojen akkutehdas, mutta se ei ole ainoa. Tämän vuoden maaliskuussa aloitetaan Badajozissa uuden sähköautojen akkutehtaan rakentaminen, joka tulee kuulumaan Phi4Tec. Vuodesta 2023 lähtien Espanja alkaa lisätä panoksiaan tämäntyyppiselle teollisuudelle, ja kaikki viittaa siihen, että se on suuri voimavara Euroopan nousulle taistelussa hegemoniasta näiden komponenttien valmistuksessa.

Volkswagen-konsernin toimitusjohtaja Herbert Diess on huomauttanut, että konsernin akkudivisioona tuottaa 20 000 miljoonaa euroa vuoden 2030 loppuun mennessä.

Oliko tästä viestistä apua?