Saltar al contenido

Latauspisteen asentaminen 60 kilometrin välein tulee pakolliseksi vuonna 2026

23 de diciembre de 2022
Maksavatko ECO autot tieveron

The sähköautot ne valtaavat jalansijaa markkinoilla, ja siksi latausinfrastruktuuria on parannettava ja siirryttävä kohti sähköliikenteen tulevaisuutta. Tällä hetkellä Espanjassa on noin 16 000 laturia ja useimmat latautuvat hitaasti.

Tämä tekee monista kuljettajista haluttomia ottamaan askelta kohti sähköistä liikkuvuutta, ja matkalla ei ole vieläkään täydellistä latausturvaa ilman ennakkosuunnittelua.

Kuinka asentaa sahkoautolaturi kotiinTämä alkaa pikkuhiljaa muuttua, ja viime aikoina on äänestetty puolesta Euroopan parlamentti niin, että vuonna 2026 on pakollinen a sähköautojen latauspiste 60 kilometrin välein.

Euroopan parlamentin äänestyksessä annettiin 485 ääntä puolesta, 65 vastaan ​​ja 80 tyhjää.

Asetus kestävän liikkuvuuden puolesta

Latauspisteen asentaminen 60 kilometrin valein tulee pakolliseksi vuonna 2026Tällä määräyksellä on hyväksytty myös annostelulaitteiden asennus vety 100 kilometrin välein. Tämä tarkoittaa, että Espanjalla on pakolliset vähimmäistavoitteet parantaakseen autojen latausinfrastruktuuria nollapäästöjä.

Seuraava askel on eduskunnan jäsenmaat, joiden on esitettävä a suunnitelma vuodelle 2024 jossa määritellään polut ja vaihtoehdot sen varmistamiseksi, että Espanja laajentaa infrastruktuuriaan. Hyväksytyn tekstin lisäksi velvoite pitää latauspiste 60 kilometrin välein. Tämän vaatimuksen pitäisi koskea myös linja-autoja ja kuorma-autoja, ja poikkeuksia on vain vähäliikenteisille teille ja saarille.

Lisäksi parlamentti on todennut, että vaihtoehtoisten huoltoasemien on oltava kaikkien automerkkien saatavilla, maksamisen on oltava helppoa ja niiltä tulee näyttää hinta per kWh. On syytä mainita, että keskeiset tiedot on julkistettava vuonna 2027, jotta käyttäjät tietävät eri Euroopan asemien saatavuuden, odotusajat ja hinnat.

Nämä toimenpiteet ovat osa pakettia Sopii 55:lle vuonna 2030Euroopan unionin suunnitelma vähentää kasvihuonekaasupäästöjä vähintään 55 % vuoteen 2030 mennessä vuoden 1990 tasosta. Nyt näiden toimenpiteiden ansiosta Espanjan latausinfrastruktuuria parannetaan edistämään sähköautojen käyttöä kuljettajien keskuudessa.

Oliko tästä viestistä apua?