Saltar al contenido

Low Emission Zones, ZBE, mitä ne ovat ja miten ne toimivat?

9 de junio de 2022
1640821829 527 Viisi sahkoauton etua

Olemme varmoja, että olet kuullut tai lukenut aiheesta Vähäpäästöiset vyöhykkeettunnetaan myös ZBE, No, tänään aiomme kertoa teille, mitä ne ovat, miten ne toimivat ja tietysti missä ne ovat tai tulevat sijaitsemaan sekä pääsyvaatimukset.

On tärkeää huomata, että vähäpäästöiset vyöhykkeet ovat alueet, joilla on säännelty pääsy kaikkein saastuttavimpiin ajoneuvoihin. Yleensä autot, joissa ei ole merkintöjä tai joissa on tiukemmat merkinnät, eivät voi liikkua näillä alueilla. Nämä vyöhykkeet on rajattu kaupunkien sisällä «ilmanlaadun parantamiseksi ja kasvihuonekaasupäästöjen, kuten CO2-, NOx- tai HC-päästöjen vähentämiseksi», kuten Ecological Transition -ministeriö on vakuuttanut.


Tarkemmin sanottuna Madridissa on kaksi aluetta; the keskus- ja elliptinen neliö. Näiden alueiden luominen on osa Kansallinen yhdennetty energia- ja ilmastosuunnitelma 2021-2030, jonka tavoitteena on «parantaa ympäristöä kaupunkien keskustassa». Samoin samassa suunnitelmassa kaavaillaan vähäpäästöisten vyöhykkeiden luomista yli 50 000 asukkaan kuntiin vuoteen 2023 mennessä.


Vähäpäästöiset vyöhykkeet, mitä sinun pitäisi tietää?

Viime 1. toukokuuta lähtien ajoneuvoja, joilla ei ole Liikenneviraston ympäristömerkki, A-merkinnällä tunnetuille ajoneuvoille (dieselajoneuvot, jotka on rekisteröity ennen vuotta 2006 ja bensiinikäyttöiset ennen vuotta 2000) voidaan saada sakkoja; sekä ZBE:n käyttöön että sen sisällä kiertämiseen.

Siksi pääsy Madridin vähäpäästöisille vyöhykkeille luokitellaan vakavaksi rikkomukseksi, jolla on a 200 euron taloudellinen sakko. On huomattava, että pääsyrajoituksia muutetaan seuraavasti:

  • 1. tammikuuta 2023. Ajoneuvoilla, joilla ei ole ympäristömerkkiä, on kielletty pääsy ja ajaminen M30-tiellä.
  • 1. tammikuuta 2024. Kulku- ja kulkukielto kaikilla Madridin yleisillä teillä.
  • 1. tammikuuta 2025. Kielto ulotetaan koskemaan henkilöautoja, joissa ei ole merkkiä, kotipaikka Madridissa ja jotka ovat kaupunginvaltuuston IVTM-rekisterissä.

Samoin on kehitetty pystysuuntainen liikennemerkki, joka ilmoittaa kuljettajille heidän saapumisestaan ​​vähäpäästöiselle vyöhykkeelle. On tärkeää muistaa, että ensi vuodesta alkaen useimmilla Madridin kunnilla on vähäpäästöinen alue, joten liikkuvuus saattaa vaikuttaa.

Jos sinulla on auto ilman Liikenneviraston ympäristömerkkiä ja haluat ottaa harppauksen sähköistykseen tai autoon ZERO etiketti jompikumpi etiketti KAIKUsisään napsautuksia meillä on rajattomat mahdollisuudet. Tuletko mukaan valitsemaan seuraava autosi?

Oliko tästä viestistä apua?