Saltar al contenido

Matalapäästövyöhykkeet astuvat voimaan 150 kunnassa Espanjassa

28 de febrero de 2023
Maksavatko ECO autot tieveron

1.1.2023 määräykset, jotka velvoittavat Espanjan kunnat, joissa on yli 50 000 asukasta, ottamaan käyttöön vähäpäästöinen vyöhyke ja ne, joissa on yli 20 000 asukasta mutta joiden saastearvot ovat erittäin korkeat.

Nämä 150 kuntaa Niihin tulee uusia vähäpäästöisiä vyöhykkeitä, jotka vaikuttavat yli 25 miljoonaan ihmiseen, mikä edustaa 53 prosenttia maan väestöstä. Are LEZ Ne rajoittavat ilman ympäristömerkkiä olevien ajoneuvojen pääsyä ja liikkumista, mutta kunnat itse säätelevät näiden alueiden toimintaa.

Nämä uudet rajoitukset voivat koskea yli 4 miljoonaa ajoneuvoa ilman liikenteen pääosaston ympäristötunnusta. Hän kuninkaallinen asetus huomauttaa, että kuntien on määriteltävä määrälliset päästövähennystavoitteet vuodelle 2030 ja että ne ovat yhdenmukaisia Kansallinen integroitu energia- ja ilmastosuunnitelma vähentää yksityisten moottoriajoneuvojen käyttöä muihin liikennemuotoihin verrattuna.

Miten vähäpäästöinen vyöhyke toimii

Voiko ulkomaalainen ostaa auton EspanjastaVähäpäästöiset vyöhykkeet säätelevät ja rajoittavat pääsyä ajoneuvoihin ympäristömerkinnän tyypin mukaan. Vuonna 2023 nämä alueet rajoittavat pääsyä ajoneuvoihin ilman ympäristömerkkiä, vaikka tämä muuttuu vuosien edetessä vuoteen 2030.

Vähäpäästöiset vyöhykkeet aiheuttavat muutoksia myös ajoneuvojen ostoon etiketti C, ECO ja kokonaan sähkö.

Vuokraajoneuvojen valtakunnallinen elinkeinoliitto Aneval on varoittanut, että vain 20 150 kunnasta on aloittanut toimenpiteet vähäpäästöisen vyöhykkeen toteuttamiseksi. Lisäksi mainittu yhdistys on kehottanut DGT:tä käynnistämään «mahdollisimman pian» alustan, jonka on kerättävä Kunnalliset määräykset LEZ:istä.

Nämä toimenpiteet vaikuttavat kaupunkeihin, ja Santa Cruz de Tenerife, Arrecife, San Cristóbal de la Laguna ja Arona rekisteröivät suurimmat prosenttiosuudet, joita seuraa Ourense, Ponferrada ja León.

Oliko tästä viestistä apua?