Saltar al contenido

OCU pyytää ZERO-merkin poistamista ladattavasta hybridiautosta

5 de octubre de 2022
OCU pyytaa ZERO merkin poistamista ladattavasta hybridiautosta

The Kuluttajien ja käyttäjien organisointi on pyytänyt raporttinsa perusteella ZERO-merkinnän poistaminen ladattavista hybridiautoista. Tämä raportti osoittaa, että jotkut näistä malleista saastuttavat enemmän kuin toiset dieseliä tai bensiiniä.

Tämä OCU:n pyyntö ei ole mikään uusi, sillä DGT:n ympäristömerkit eivät ole jättäneet ketään välinpitämättömäksi. Samoin Kuluttaja- ja käyttäjäjärjestö on laatinut raportin, jossa analysoitiin 147 mallia ja on vahvistanut, että «jo viime vuosina esitetyt varoitukset liiallisista saastepäästöistä, joita suuri osa tämäntyyppisistä ajoneuvoista ja niin sanotusta miedosta hybridistä aiheuttaa».

Plug-in-hybridiautot hurrikaanin silmässä

The ladattavat hybridiautot Niiden sähköinen toimintasäde on 40–60 kilometriä, mutta mitä tapahtuu, kun sähkötila kytketään pois päältä? OCU-tutkimus huomauttaa, että ne saastuttavat yhtä paljon kuin perinteiset polttomoottoriautot. Tästä syystä laitos pyytää ZERO-merkin poistamista ladattavista hybridiautoista.

Lisäksi OCU menee pidemmälle ja varmistaa, että 38 % analysoiduista malleista «tuo liiallisia päästöjä, eikä niiden pitäisi edes olla ekomerkki koska vain 9 % polttomoottorilla varustetuista malleista, olipa kyseessä diesel tai bensiini, ovat niin saastuttavia”.

Samoin ladattavien hybridien joukossa on malleja, joilla on erittäin hyvä luokitus, kuten on Renault Megane.

Mild-Hybrid, entä ne?

The lieviä hybridimalleja OCU on myös analysoinut ne, ja ne osoittavat, että 25 prosentilla on myös liiallisia päästöjä kehon tekemän päästöanalyysin mukaan.

Siksi OCU katsoo, että «nykyinen merkkien myöntämisjärjestelmä, vaikka se on ollut hyvä ensimmäinen ja tärkeä askel kuljettajien tietoisuuden lisäämiseksi, on epäreilu järjestelmä, koska se perustuu moottoriteknologioihin eikä varsinaiseen ajoneuvojen päästöt.

kevyt hybridiauto

Millä tahansa autolla haluat ajaa, se on saatavilla osoitteessa napsautuksia. Haluatko meidän kävelylle?

Oliko tästä viestistä apua?