Saltar al contenido

Uusi CO2-vero, mikä se on ja kuinka paljon maksat autostasi?

11 de enero de 2023

The CO2 vero autoon, toistaiseksi se on voimassa vain Kataloniassa, mutta mistä se koostuu ja kuinka paljon maksat autostasi? Jos asut Kataloniassa ja sinulla on auto nimissäsi vuodesta 2021, sinun on maksettava ajoneuvon saastevero.

The mekaanisten ajoneuvojen hiilidioksidipäästöjen verotus hyväksyttiin Katalonian hallitus vuonna 2019. Nyt, vuonna 2022, edistytään, jotta Katalonian asukkaat tietävät summan, joka heidän on maksettava.

Lisäksi Katalonian hallitus on ilmoittanut, että tilikauden 2020 korot säilyvät vielä yhden vuoden. Katalonian kuljettajat voivat kuulla väliaikainen rekisteri.

Kenen on maksettava CO2-vero?

Kataloniassa rekisteröidyt ajoneuvot, joissa on enintään yhdeksän istuinta, moottoripyörät ja hyötyajoneuvot, joiden paino on enintään 3,5 tonnia ja joiden päästöt ylittävät 120g/km ja pakettiautoille 160 g/km.

Kuten kaikissa asetuksissa, on aina poikkeuksia ja linja-autot, mopot, virka-autot, ambulanssit, historialliset autot, klassiset autot ja mukautetut ajoneuvot ovat vapautettuja tästä verosta.

Katalonian hallitus julkisti viime syyskuussa lopullisen rekisterin ja asetti veron perimiselle ajanjakson marraskuun aikana. Jos kuljettajat valitsivat maksun suoraveloituksen, he voivat käyttää a 2% bonus.

Jos harkitset auton ostamista, voit tarkistaa, mitä sinun pitäisi maksaa ensi vuonna Fecavemin kehittämä online-laskin, Catalan Automotive Distribution Association. On tärkeää huomioida, että kuluneen vuoden aikana vero oli 3-300 euron välillä.

Muista, että tämä maksu on myös maksettava käytettyjä autoja jotta pääset sisään napsautuksia ja etsi autoa, jonka hiilidioksidipäästö on alle 120 g/km ja vältä näin hiilidioksidiveron maksamista.

Oliko tästä viestistä apua?